Warmtepomp en huurverhoging

Warmtepomp en huurverhoging

Het installeren van een warmtepomp in een huurwoning kan zorgen voor een beter energielabel. Dat levert verhuurders extra huurpunten op, waardoor ze de huur mogen verhogen. Hoe werkt dit?

Warmtepomp

Door het installeren van een warmtepomp bespaart een bewoner twintig tot dertig procent op het gasverbruik. Deze investering van circa € 3000,- betekent voor een woning doorgaans een tot twee verbeterstappen in het Energielabel.

Huurpunten

Woningen met een beter Energielabel krijgen sinds 1 juli 2011 extra huurpunten in het woningwaarderingsstelsel (WWS), waardoor een hogere huur is toegestaan. Wanneer een verhuurder besluit om in zijn woningen de warmtepomp te plaatsen, ontvangt hij door de labelverbetering 4 tot 18 huurpunten. Daarmee mag hij de huur verhogen, terwijl de huurder dat niet in zijn woonlasten merkt.

Hybride warmtepomp

Met deze pomp kunnen bewoners hun huis verwarmen en koelen.  De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Wanneer het hiervoor buiten te koud wordt, verwarmt het systeem met de hr-ketel.

Subsidie

Particuliere eigenaren kunnen op dit moment nog een subsidie van 300,- tot 750,- euro krijgen voor deze energiebesparende maatregel. De subsidie is onderdeel van de stimuleringsregeling ‘Meer Met Minder’.

Alles onder één dak

We helpen je als woningcorporatie graag met het aanleveren en installeren van de warmtepomp.

Ook rekenen we graag uit wat de besparingen zijn en zorgen desgewenst voor een collectieve warmtepomp systemen waardoor meerdere woningen of flats van warmte worden voorzien.