Zonnepanelen voor woningcoöperaties

Zonnepanelen voor woningcoöperaties

Woningcoöperaties kunnen van de voordelen van zonnepanelen profiteren. Je kunt dan voor je huurders energie besparen. Hoe werkt dit?

Energie besparen met zonnepanelen

Je huurder geeft aan hoeveel kilowattuur (kwh) hij verbruikt per jaar en wat hij daarvoor betaalt per kwh. Met deze informatie wordt berekend hoeveel zonnepanelen nodig zijn. Na het plaatsen van de zonnepanelen kun je als woningcoöperatie de stroom aan je huurder verstrekken tegen een voor de huurder betere prijs dan die van de energiemaatschappij. De kosten van zonnepanelen kun je daarnaast laten voorfinancieren. de terugverdientijd is dan wat langer, maar je hebt dan wel vanaf dag één de mogelijkheid om de huurder het aantal kilowattuur te leveren voor een vaste prijs.

Zonnepanelen voor huurders

Ook kunnen huurders er zelf voor kiezen om zonnepanelen te nemen. We kunnen dan in samenwerking met de woningcoöperatie en de geïnteresseerde huurders een berekening maken van de mogelijkheden. De woningcoöperatie betaalt dan de zonnepanelen (en de installatie daarvan) en de huurder betaalt deze onkosten in de vorm van een geringe huurverhoging binnen vijfentwintig jaar terug. Daar staat dan een grotere daling in de energiekosten tegenover. Het misverstand dat zonne-energie alleen bereikbaar is voor koopwoningen is bij dezen dus uit de wereld.

Meer weten?

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op we maken graag een vrijblijvende afspraak zodat we u en je huurders kunnen helpen met besparen op energiekosten.